Waarom investeren in Oostenrijk?

Dit hangt heel sterk af van uw eigen persoonlijke wensen. Heeft u de wens om een hoog rendement te maken, wenst u alleen te kopen om er zelf van te genieten, of kiest u voor een gezonde mix van beiden. Voor alle type kopers is het goed om te weten dat Oostenrijk een veilig en goed georganiseerd land is.

De volgende zaken zijn bijvoorbeeld uitstekend geregeld en geven u als koper zekerheid:

  1. Aankopen via ons vallen onder het Bauträgergesetz waardoor u volgens de wet beschermd bent.
  2. Aankopen lopen via de notaris, koopsom stort u op een Treuhandkonto (soort derdenrekening) bij de notaris van waaruit in termijnen betaald zal worden. De betaaltermijnen zijn gerelateerd aan afgeronde bouwfasen. De gerealiseerde bouwfasen worden door een onafhankelijke specialist gecontroleerd en vrijgegeven, pas na schriftelijke vrijgave betaalt de notaris de betreffende termijn uit.
  3. Uw eigendom zal in het Grundbuch (kadaster) worden vastgelegd wat maximale zekerheid betekent.
  4. Er gelden strenge normen voor de bouw van appartementen en chalets.

Rendement

De prijzen van onroerend goed in Oostenrijk stijgen momenteel nog steeds, zelfs tijdens de crisis stegen de prijzen. Daarbij is het steeds moeilijker om in Oostenrijk kwalitatief mooi onroerend goed aan te kopen. Schaarste in kwalitatief hoogstaand onroerend goed biedt kansen voor de verdere waardeontwikkeling. Oostenrijk laat daarbij een hele mooie groei zien van gasten die het land voor vakanties bezoeken. 

Zeker in gebieden waar er sprake is van twee hoogseizoenen, winter en zomer. Er is grote vraag naar bedden in de toeristische sector wat ervoor zorgt dat de toeristische verhuurprijzen goed zijn. Er is zeker groeiende vraag naar modern en kwalitatief hoogwaardige appartementen/chalets bedoeld voor de verhuur.

Dit in combinatie met lage financieringsrentes zorgt voor een heel mooi rendement op het eigen geïnvesteerd vermogen. Wij kunnen voor u een berekening maken van het verwachte rendement op eigen geïnvesteerd vermogen. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen wij hierop nader ingaan.

Fiscaal

Indien u besluit om uw appartement/chalet te verhuren dan heeft u de mogelijkheid om de BTW bij de belastingdienst in Oostenrijk terug te vragen. U koopt het appartement/chalet als het ware exclusief BTW waardoor uw investeringsbedrag lager is. Dit in combinatie met een deelfinanciering tegen lage rente maakt investeren in onroerend goed uiterst interessant!

Wij introduceren u bij fiscaal specialisten in Oostenrijk die u daarover volledig op maat zullen adviseren. Uiteraard kunnen wij u tijdens het kennismakingsgesprek informeren en alvast iets over de voorwaarden vertellen.

Financiering

Het is relatief eenvoudig om een hypotheek te krijgen om uw aankoop deels te financieren. De banken in Oostenrijk financieren tot ca. 60-65% van de aankoopsom. Het is mogelijk om tegen een variabele of vaste rente te financieren. Wij helpen u graag bij de aanvraag financiering in Oostenrijk.